Vorige week: Pastinaak-Kerriesoep (8), eenvoudig recept waardoor de heerlijke aardesmaak van de pastinaak tot zijn recht komt en gegarneerd met kleine stukje appel (uit Soepen & Voorafjes van Caroline Ellwood).
Deze week: Thaise kip-kokossoep (8,5), erg pittig (de neuzen gingen lopen en tè voor Emy) uit het leuke kookboek Hot & Spicy.
Volgend weekend wil ik verse tomatensoep maken op verzoek van Emy. Wie heeft een goed recept?
Heel simpel, heel traditioneel maar de dochters van mijn nichtje (9 en 11 jaar) vonden hem heerlijk.
Zet 300 gram soepvlees (runderpoulet) op met 2 liter water en 2 bouillonblokjes (runderbouillon).
Als het kookt, met een schuimspaan het schuim er af scheppen.
Na 1,5 uur trekken: 1 zak boerensoepgroente toevoegen en 250 gram soepballetjes (rundvlees).
Na 10 minuten 1 fles tomatenpassato (ca 720 ml) en nog een bouillonblokje toevoegen en even door laten koken.
En hier nog een recept voor een echte (maar wel bewerkelijke) tomatensoep zoals mijn moeder die maakte, het was even zoeken naar het recept 😉
Trek bouillon van 250 gram runderpoulet in 2 liter water met 2 bouillonblokjes.
Schep het schuim er af als de bouillon kookt en zet hem laag. Laat de bouillon 1,5 uur trekken.
Fruit in een braadpan met boter een gesnipperde ui, een kilo in stukken gesneden tomaten (die bij voorkeur van tevoren van hun schil zijn ontdaan) en twee eetlepels Provencaalse kruiden. Gebruik bij voorkeur verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn en salie. Doof het vuur als de tomatenmassa zacht geworden is en laat een en ander afkoelen. Pureer vervolgens de tomaten/uien en haal een en ander door een zeef.
Voeg de massa toe aan de bouillon en laat het even doorkoken.
@ Hetty: Klinkt allebei heerlijk! Ik ga ze de komende weken uitproberen en zal verslag doen.
Vandaag eerst nog heel simpele verse tomatensoep.